Ventilation FTX Stockholm

Ventilation - En av fastighetens viktigaste funktioner

Ventilation är en fastighets viktigaste del samtidigt som det är en beståndsdel man har lätt för att glömma bort. Detta gäller både mindre fastigheter och större byggnader där det vistas många människor. Byggnader måste ha en fungerande luftkonditionering och ventilationssystem så att alla känner sig bekväma med att vistas där oavsett vilken årstid det är. Ett bra ventilationssystem leder inte bara till en bättre reglerad inomhustemperatur, det säkerställer även att luften är ren och fräsch och hälsosam att andas. Utöver det förhindrar det att för mycket fukt uppstår vilket kan resultera i mögel som är både svårt och kostsamt att bli av med.

En ventilation fungerar bra när den får regelbunden service. Att kontrollera systemen är ett måste för att försäkra sig om att de fungerar som de bör. Vi kan allt om hälsosam ventilation och är redo att hjälpa dig oavsett fastighetstyp. Ta kontakt med oss idag för att boka in en service, eller för att genomföra en nyinstallation.

Nyinstallation eller underhåll och justering av ventilationen?

De flesta lokaler kommer till en punkt där en nyinstallation eller justering av den befintliga ventilationen behövs. Om exempelvis antalet personer som vistas i byggnaden ökar eller om inredningen förändras behöver man oftast justera sitt ventilationssystem, något som vi gärna gör åt dig. Startas det upp en helt ny verksamhet i en lokal, eller om ett nybygge genomförs krävs det oftast en nyinstallation som monteras professionellt. Nyinstallationer är en av våra specialiteter och är utan tvekan ett uppdrag vi gärna tar på oss! Med oss får du alltid en kostnadsfri offert, hör av dig redan idag för att veta mer!

Ventilation bäst i Stockholm

FTX och mekanisk frånluft

FTX är en typ av ventilationssystem utrustat med roterande värmeväxlare. Det finns flera fördelar med att använda sig av denna typ av ventilation. Bland mycket annat är det en oerhört effektiv typ som även har en utmärkt värmefunktion samtidigt som den är tyst och har en hög verkningsgrad. Låter detta intressant? Hör i så fall av dig till oss. Hos oss kan du nämligen både köpa denna typ av ventilation samtidigt som vi även hjälper dig med installationen. Ytterligare ett skäl till att satsa på FTX är att det är en teknik som inte är komplicerad samtidigt som den är billig i drift. Den kan dessutom återvinna så mycket som 86% av den värme som redan finns i en byggnad vilket också gör den miljövänlig.

Mekanisk frånluft, eller mekanisk frånluftsventilation som det också kallas, är något som började dyka upp på marknaden på 70-talet. De flesta hus som är byggda under eller efter detta årtionde är därför utrustade med denna typ av ventilation. Det fungerar som så att en fläkt gör att luften i en byggnad fläktas ut. Det är i sin tur något som skapar ett undertryck som leder till att ny luft kommer in utifrån genom så kallade uteluftsdon. På så sätt förses byggnaden ifråga med frisk och fräsch luft. En stor fördel med mekanisk frånluft är att det är en typ av ventilation med mycket låg energiförbrukning. Det gör det till något som både är bra för miljön och din plånbok på en och samma gång.

Få en kostnadsfri offert

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig så snart som möjligt.

Drag To Verify